CBR & DigiD

Online reserveren van het theorie-examen

Voor het theorie-examen voor de personenauto kun je op verschillende tijdstippen terecht op een van de circa 30 CBR-examencentra. Het examen kun je afleggen bij één van de CBR-examencentra in Nederland. Voor omgeving ‘s-Hertogenbosch is dat in Sportpark De Vliert, Sportiom. Een beschrijving van hoe het theorie-examen voor de personenauto in zijn werk gaat kun je vinden op de CBR site onder Examen doen.
Een theorie-examen reserveer je via de online CBR reservering of je kunt Autorijschool Jan Polman vragen het theorie-examen voor je te reserveren.

Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Het reserveren van een examendatum kan al enkele maanden daarvoor.
Zie voor meer informatie Hoe gaat het examen in zijn werk ? op onze Vraag & Antwoord pagina.

Rijschool machtigen met DigiD

Voordat wij het praktijkexamen voor je kunnen aanvragen, moet je daartoe eerst toestemming geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd, verplaatst of geschrapt. Daarnaast zijn je adresgegevens automatisch voor ons beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.

Om Autorijschool Jan Polman te kunnen machtigen, heb je het rijschoolnummer nodig. Dit nummer kun je opvragen bij je rijinstructeur.

Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je eigen DigiD. DigiD is je persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. In de flyer staat precies wat je moet doen om de rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Wilt je de machtiging eerder intrekken, lees dan eerst de machtigingsvoorwaarden onder Hoe gaat het examen in zijn werk ? op onze Vraag & Antwoord pagina.

Invullen “Eigen Verklaring”

Bij de examenaanvraag hoort je Eigen verklaring, een formulier met tien vragen over je gezondheid. Ga je examen doen voor de personenauto (B), aanhanger (BE) of motor (A)? Dan kun je de Eigen verklaring zelf via mijn.cbr.nl versturen naar het CBR. Dit kan alléén als je alle vragen op het formulier Eigen verklaring met ‘Nee’ kunt beantwoorden. Je betaalt dan via iDEAL. Autorijschool Jan Polman kan de Eigen verklaring ook voor je insturen. Bespreek dit tijdig met je rijinstructeur.

Moet je één of meer vragen met ‘Ja’ beantwoorden? Dan is onderzoek door een arts nodig.